
رزومه علمی برای مهاجرت
میدانیم که رزومه تحصیلی یا CV از جمله اساسی ترین مدارک مورد نیاز برای دریافت نامه پذیرش در دانشگاههای مختلف سراسر جهان است. در این مقاله، در تلاش هستیم تا راهکارهای تقویت رزومه علمی برای مهاجرت را به تفصیل مورد بررسی قرار دهیم.
زمانی که متخصصان و اساتید حرفه ای، مدارک و پرونده تحصیلی شما را بررسی میکنند، در اصل به دنبال مهارتها و توانمندی های منحصر به فرد شما میگردند. کارشناسان، در تلاش هستند تا بر مبنای دانش حرفهای شما، پذیرش تحصیلی را به شما اعطا کنند. بنابراین، اگر در پی تحصل در دانشگاه های مطرح دنیا هستید، باید راهکارهای تفویت رزومه علمی برای مهاجرت را بدانید. به این ترتیب، قادر خواهید بود رزومه خود را تقویت نمایید. و در نتیجه شانس شما برای دریافت اپلای و حتی دریافت بورسیه های تحصیلی تا حد قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
رزومه علمی شما، در اصل سندی است که تمامی سوابق تحصیلی شما در آن قید شده است. رزومه تحصیلی، شامل کلیه مدارک، سوابق تحصیلی، جوایز، استعدادهای بالقوه، تواناییهای علمی و پژوهشی و کلیه مسائل مربوط به تحصیلات شما میشود. از آنجا که پذیرش تحصیلی دانشجویان و متقاضیان ادامه تحصیل، بر مبنای رزومه علمی است، پس تقویت این رزومه بسیار حائز اهمیت و درخور توجه است.
هر میزان که رزومه علمی شما قویتر و کاملتر باشد، شانس دریافت پذیرش و اپلای از دانشگاه های برتر و معتبر دنیا، برای شما بیشتر خواهد شد.
بنابراین ضروری است تا در تلاش برای تقویت رزومه برای مهاجرت باشید.
رزومه برای مهاجرت شامل چند قسمت میشود؟
یک رزومه علمی را میتوان به نه قسمت کلی تقسیم بندی کرد که در ذیل به تفصیل به آن پرداخته میشود.
قسمت اول: اطلاعات شخصی یا Personal information
اولین قسمت رزومه علمی، اطلاعات شخصی و هویتی و اطلاعات تماس افراد را در برمیگیرد. به طور کلی، اطلاعات شخصی یا Personal information شامل نام و نام خانوادگی فرد متقاضی، نشانی محل سکونت، شماره تلفن، آدرس پست الکترونیکی، تاریخ تولد و مواردی از این دست میشود. پیش از آن که اقدام به پر کردن فرم اطلاعات شخصی کنید میبایست اطمینان حاصل نمایید که رزومه علمی خود را برای چه کشوری میخواهید ارسال کنید.
در نظر داشته باشید که برای ارسال فرم اطلاعات شخصی به کشورهای اروپایی، میبایست مشخصاتی از جمله سن، رنگ چشم و پوست، شماره پاسپورت، ملیت، نژاد، محل تولد، عکس با فرمت استاندارد و مواردی از این دست را نیز ذکر کنید. ولی برای ارسال رزومه به کشورهای کانادا و امریکا، نیازی به قید کردن این موارد نیست.
در نظر داشته باشید که برای تقویت رزومه برای مهاجرت، بهتر است در قسمت اطلاعات شخصی، علاوه بر ذکر آدرس پست الکترونیک وشماره تماس، پارامترهایی مثل اکانت Linkedin، researchgate, Google Scholar و آدرس وبسایت را نیز ارائه دهید تا رزومه حرفه ای تری داشته باشید.
قسمت دوم: بیان سوابق تحصیلی
در این قسمت، ضروری است که سوابق تحصیلی از جمله معدل، رشته و گرایش در این قسمت ذکر شود. پیشنهاد میشود که جهت تقویت رزومه علمی برای مهاجرت، معدل خود را براساس سیستم معادل سازی آن کشور تبدیل نموده و نمره حاصل شده را در رزومه قید نمایید.
به همین ترتیب برای تحصیل در هر مقطع میبایست نمره معدل آخرین مقطع تحصیلی ذکر شود. ( برای مثال برای تحصیل در مقطع دکترا، معدل مقطع کارشناسی ارشد میبایست ذکر گردد).
قسمت سوم: بیان و حیطه علاقه مندی های پژوهشی در رزومه علمی
قسمت بیان علایق تحقیقاتی را میتوان از جمله مهمترین بخشها برای دریافت اپلای در مقاطع تحصیلات تکمیلی ( کارشناسی ارشد و دکتری) در نظر گرفت. جهت تقویت رزومه علمیبرای مهاجرت، میبایست موضوعات و زمینه های مورد علاقه خود برای تحقیق و پژوهش را به دقت بیان کنید. بهتر است به صورت دقیق و کاملاً حرفهای کلیدواژه ها و موضوع پروژه تحقیقاتی و پژوهشی خود را در رزومه علمی بیان نمایید.
قسمت چهارم: فهرستی از مقالات و کتاب های منتشر شده
شما به منظور تقویت رزومه علمیبرای مهاجرت می بایست مقالات ارائه شده در وبسایت و ژورنال های معتبر داخلی و خارجی را قید نمایید. در صورتی که به تازگی اقدام به چاپ کتاب نموده اید، حتماً نام آن کتاب را ذکر کنید. نکته ای که میبایست در نظر داشت این است که مقالات چاپ شده در ژورنال های برتر، حتماً در صدر فهرست شما قرار داشته باشد.
قسمت پنجم: ارائه سوابق شغلی
در این بخش، ضروری است که سوابق کاری انجام شده مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیان کنید. در صورتی که سابقه دستیاری، تدریس و پژوهش در حوزه تحصیلی خود دارید، حتماً آن را در این قسمت قید نمایید. این بند، برای تقویت رزومه علمی برای مهاجرت، مسأله بسیار برجسته و حائز اهمیتی است. و میتواند مسیر اپلای و پذیرش در دانشگاه را برای شما هموار سازد.
قسمت ششم: ارائه فهرستی از دروس پاس شده
در این قسمت، ضروری است دروس تخصصی پاس شده مرتبط را به صورت فهرست ارائه دهید. در صورتی که در هرکدام از این دروس، نمره خوبی کسب کرده اید، نمره خود را قید نمایید.
کسب نمره خوب در دروس تخصصی برای تقویت رزومه علمی جهت مهاجرت بسیار مهم است. در صورتی که نمرات کسب شده از دروس تخصصی چندان مطلوب نبود، تنها قید کیند که آن دروس را گذرانده اید.
قسمت هفتم: بیان مهارت و توانمندیها
در این قسمت میبایست به تفصیل مهارت ها و توانمندی های خود را ذکر کنید. قسمت هفتم را میتوان به دو بخش تقسیم کرد:
- بیان توانایی ها و مهارت ها در زمینه نرم افزار و برنامه های تخصصی و عمومی( مثل آفیس، فتوشاپ، ایندیزاین و …)
- مهارتهای مربوط به آزمونهای تخصصی زبان ( آیلتس، تافل، GRE و ..) در این بخش مطرح میشود. و شما میبایست نمره کسب شده در مورد هر مهارت را در این بخش ذکر نمایید.
قسمت هشتم: بیان افتخارات کسب شده
به منظور تقویت رزومه علمی برای مهاجرت، تمامیجوایز و افتخارات کسب شده را در این قسمت ذکر کنید. از جمله این موارد، میتوان به رتبه کنکور، رتبه المپیاد، جوایز جشنواره های معتبر و … اشاره کرد.
قسمت نهم: فهرست حضور در کنفرانسها
در این بخش، میبایست نام کنفرانس هایی را که شرکت کرده اید، با تاریخ آن ذکر کنید.
این قسمت شامل سه بخش میشود:
بخش اول: گفتگو های ارائه شده در خارج از فضای دانشگاهی
بخش دوم: گفتگو های ارائه شده در داخل فضای دانشگاهی
بخش سوم: کنفرانس هایی که صرفاً در آن حضور داشته اید و گفتگویی ارائه نداده اید.
چگونگی تقویت رزومه علمی برای مهاجرت
حال که اجزای اصلی رزومه علمی ذکر شد، در تلاش هستیم تا چگونگی تقویت رزومه علمیبرای مهاجرت را بیان کنیم.
میدانیم که میتوان رزومه تحصیلی را به دو بخش قابل ارتقا و غیر قابل ارتقا طبقه بندی کرد.
بدیهی است که معدل مقاطع مختلف تحصیلی و ریز نمرات دانشگاهی، قابل تقویت و ارتقا نیستند. ولی کنفرانس های تخصصی، نگارش مقاله، چاپ مقاله در مجلات معتبر ( ISI, Pubmed, Scopus) از جمله مواردی است که قابلیت تقویت و ارتقا دارند.
همچنین نوشتن توصیه نامه قوی توسط اساتید دانشگاه نیز نقش اساسی در تقویت رزومة علمیبرای مهاجرت دارد.
جهت تقویت رزومه علمی برای مهاجرت، میبایست تلاش کنید تا همه مهارت ها و تخصص های خود را ذکر کنید.
در پایان رزومه، اطلاعات دو تا سه نفر از اساتید برجسته خود که در سطح بین المللی کار کرده اند، را قید کنید. توصیه نامه این اساتید میتواند تا حد زیادی به اخذ پذیرش و اپلای شما کمک کند.
تلاش کنید تا نمره خوبی از آزمون زبان کسب نمایید. مدرک زبان با نمره خوب، از جمله عوامل برجسته در تقویت رزومه علمیبرای مهاجرت به شمار میرود.
کتابهایی که نوشته اید را به انتشارات معتبر بسپارید. در صورتی که ناشر مربوطه برای کشورهای خارجی شناخته شده باشند، شما شانس بیشتری برای پذیرش و مهاجرت دارید.
در رزومه خود تلاش کنید تا حد امکان روی نقاط قوت خود متمرکز شوید و نقاط ضعف را تا حد امکان از رزومه خود حذف نمایید.
در صورتی که در رشتههای مختلف ورزشی یا هنری، موفق به کسب مقام شده اید، حتما در رزومه علمیخود ذکر کنید.
نگارش رزومه را تا حد امکان با ساختار منظم و جذاب، انجام دهید. در تلاش باشید تا در حد امکان، رزومه علمیخود را به صورت خلاصه نوشته باشید و به بهترین نحو و مختصرترین شیوه ممکن، سوابق تحصیلی خود را بیان کنید.
در بازخوانی مجدد رزومه، تلاش کنید تا هیچ گونه تناقضی در محتوا وجود نداشته باشد و حتما به تاریخها دقت داشته باشید.
اشکالات نگارشی، غلط های تایپی و هر نوع اشتباه دیگر را از رزومه خود حذف کنید.
سعی کنید رزومه خود را با ادبیات رسمی بنوسید.
صداقت، نکته بسیار مهمی در نوشتن یک رزومه علمی است. این امکان وجود دارد که سندی مبنی بر صداقت گفته های شما در رزومه، از شما خواسته نشود، ولی به هرترتیب، در ادامه روند مهاجرت و یا ادامه تحصیل در دانشگاه مورد نظر، قطعا دچار مشکل خواهید شد.
پس صداقت را در نوشتن رزومه علمی برای مهاجرت، فراموش نکنید.
به هیچ عنوان ترجمه مدارک رسمی خود را به روزهای آخر موکول نکنید. ترجمه مدارک نیازمند پنج تا هفت روز زمان کاری میباشد.
بسیاری از مترجمان رسمی، با واژگان و اصطلاحات تخصصی امر اپلای و پذیرش دانشگاهها اشنا نیستند، بنابراین حتما پس از دریافت فایل ترجمه، تمامیفایلها را بررسی کرده و تصحیح نمایید