مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت ترکیه

روشهای مختلف قانونی برای اقامت موقت، دائم و اخذ تابعیت (پاسپورت) ترکیه وجود دارد که عبارتند از: تحصیلی، سرمایهگذاری (خرید ملک و کارآفرینی)، کار، و ازدواج. طبق قوانین ترکیه، ایرانیان میتوانند بدون ویزا به مدت 3 ماه در این کشور اقامت داشته باشند. همچنین با اجاره خانه در ترکیه امکان اقامت 1 ساله توریستی وجود خواهد داشت اما این اقامت قابل تمدید نیست.
در مورد روش مهاجرت کاری این نکته قابل ذکر است که ترکیه نسبتا نرخ بیکاری بالایی دارد و از اینرو حتی دانشجویان مشغول به تحصیل در این کشور نیز فقط مجاز به کار پاره وقت هستند و این امکان به دانشجویان فوق لیسانس و دکتری محدود میشود.
در صورت اخذ اقامت کاری، فرد پس از 1 سال کار و پرداخت بیمه و مالیات به دولت میتواند برای همراهان خود (اعم از همسر و فرزندان زیر سن قانونی) درخواست ویزا نماید.
همچنین از طریق خرید ملک به ارزش حداقل 250 هزار دلار امکان اخذ پاسپورت (تابعیت) ترکیه در یک بازه زمانی حدود 70 روزه وجود دارد.
همچنین با خرید ملک به ارزش حداقل 60 هزار دلار میتوانید اقامت 3 ساله و قابل تمدید ترکیه را به دست بیاورید. فردی که اقامت اخیرالذکر را کسب کرده باشد اجازه کار نخواهد داشت مگر آنکه بتواند اجازه کار مناسب بگیرد.
اخذ اقامت دائم از طریق ازدواج نیز یک روش دیگر مهاجرت به ترکیه است که در این روش، پس از راستیآزماییهای دولت، اقامتی 3 تا 5 ساله به فرد خارجی اعطا میشود که در صورت تداوم ازدواج قابل تمدید خواهد بود. در صورتی که صوری بودن ازدواج به قصد کسب اقامت اثبات شود جرم بوده و برای طرفین جریمه مالی یا زندان به همراه خواهد داشت.
در روش مهاجرت از طریق تولد کودک هم، با توجه به اینکه ترکیه تابع روش اعطای تابعیت کامنلا یا سیستم خاک نیست، فرزند فرد از همان نوع اقامت والدین خود بهرهمند خواهد بود (موقت، دائم یا تابعیت).